Ortodonci

Ortodoncia është degë e stomatologjisë e dedikuar në diagnostifikim,prevenim dhe tretman me probleme në drejtimin e dhëmbëve dhe nofullave. Tretmani ortodontik parashikon dizajnimin dhe përdorimin e paisjeve për korigjim.

Formatimin e teksteve ortodontike punojnë në mënyrë që kur ju bëni të vendosur një presion të vogël në dhëmbët nga koha në kohë dhe ngadalë lëvizë dhëmbët në radhën e duhur e dhëmbëve. Si dhëmbët lëvizin dhëmb kockave ndryshon formën e saj ndaj presionit të caktuar.

Protezat ortodontike punojnë në atë mënyrë që në momentin kur vendosen bëjnë shtypje të vogël tek dhëmbët kohë pas kohe, dhe ngadalë I lëvizin dhëmbët në rradhitjen e duhur.

Rradhitja jo e drejtë e dhëmbëve e ashtuquajtur malokluzion,përvec estetikës mund të sjellë deri tek prishja e dhëmbëve dhe të jetë ndonjëherë nikoqir në sëmundjet e dhimbëshme dentare.
Tretmani ortodontik është I përshtatshëm për të gjithë mirpo koha ideale për të filluar tretmanin është para ose në periudhë të adoleshencës.