Rentgen diagnostifikim

X-rrezet janë veprim I pashmangshëm në diagnostifikimin me cilësi të lartë dhe kualitet stomatologjik. Ajo është e nevojshme përshkak se ajo siguron depërtim në gjendjen shëndetësore në pjesë të hapsirës së gojës të cilët nuk janë të dukshme gjatë ekzaminimit klinik.

Në rtg grafinë ne mund që t’I shohim rrënjët e dhëmbëve,po edhe struktura të tjera të rëndësishme të cilat gjenden përreth vet rrënjës (kockë,fije lidhore,kanale kockore)të cilat nuk janë të dukshme me sy.Në secilin nga këto inde mund të fillojë proces patologjik(më shpesh infeksion),të cilin mund ta detektojmë vetëm me ndihmën e rentgen-it.